volleybal & streetdance

Hoogeveen/ Assen – Bij diverse sporten mag OSG Sevenwolden zich sinds vorige week donderdag weer Noord-Nederlands kampioen noemen. Met meerdere docenten en leerlingen werden die dag de regionale finales in Hoogeveen en Assen gespeeld. Van elk onderdeel een verslag.

Publicatiedatum: 20 april 2015

Volleybal klas 2
Bij het onderdeel volleybal moeten de teams bestaan uit leerlingen van één bepaalde klas. In de voorrondes op school had klas g2a (Fedde Schurer) al gewonnen van hv2b (Buitenbaan). Waarom g2a had gewonnen lieten ze ook zien in Hoogeveen. Alle zes wedstrijden werden knap en dik gewonnen. Uiteindelijk hebben de meiden alle sets gewonnen en er geen enkele verloren. Het is voor het eerst dat een volleybalklas van OSG Sevenwolden kampioen is geworden bij Olympic Moves. De meiden maken zich nu op voor het Nederlands kampioenschap in Amsterdam.

(Op de foto van links naar rechts: Jildou Ekkelboom, Nynke Dol, Jildou vd Ancker, meneer Attema, Bente Brouwer, Hiske Janssen)

Streetdance klas 1-3
Al in begin januari heeft een flink aantal meiden auditie/selectie gedaan voor het Sevenwolden onderbouw dansteam. De 14 geselecteerde leerlingen zijn vanaf toen bezig geweest met trainen voor het Noord-Nederlands kampioenschap onder leiding van meneer Attema en choreograaf Henk Brouwer.

Doelstelling van de gehele groep was het NK in Amsterdam halen. Met wat ups en downs in de voorbereiding ging het team toch vol vertrouwen de wedstrijd in. Dit vertrouwen betaalde uit, want de jury was zeer lovend over het optreden. Onze stijl, formatie en kleding werden geprezen, terwijl Kaya (kt2b) ook een fantastische uitstraling had. Er zaten volgens de jury nog wel een aantal schoonheidsfoutjes in.

Na de uitslag te hebben gehoord kunnen we zeggen dat de doelstelling is bereikt, namelijk het NK halen. Het dansteam is tweede geworden bij deze regionale finale en mag tot en met juni gaan werken om de schoonheidsfoutjes eruit te halen en daarna nog beter te scoren in Amsterdam.

(Op de foto van links naar rechts: boven - Caya Emmelkamp, Lara Evers, Elaine Cai, Sygrid Grotenhuis, Sanne Jonker, Lotte Kuiper, Kaya Marjoribanks, Alytha vd Wal, Nynke vd Tempel, Tess ten Voorde; onder: Hannah vd Heide, Julia vd Elst, Eva Nagelhout, Linda vd Duim)

Terug naar het nieuwsoverzicht
Volleybalteam klas 2
Bekijk meer foto's

Team streatdance