Technics4u

Publicatiedatum: 13 november 2014

Van vanmiddag tot en met a.s. zaterdag vindt in de gemeenten Heerenveen en De Friese Meren de techniekmanifestatie Technics4U plaats. Een groots evenement, waarbij maar liefst 641 basisschoolleerlingen op een leuke en actieve manier kennis maken met techniek in de praktijk. Voor de uitvoering van Technics4U werken het Vakcollege Sevenwolden, Bornego College, Linde College en het Friesland College samen t.b.v. het regionale basisonderwijs.

Technics4U
Samen met hun leerkracht(en) bezoeken de basisschoolleerlingen op 13 en 14 november de techniekhappening bij het ROC Friesland College in Heerenveen. Daar krijgen ze een gevarieerd educatief programma voorgeschoteld waarin techniek centraal staat. Zien, doen en denken over techniek, daar draait het om bij Technics4U!
ZIEN: een spectaculaire film over techniek
DOEN: zelf een werkstuk maken
DENKEN: een petje-op-petje-af quiz over techniek

Vmbo- en mbo-leerlingen uit de technische richtingen van het Friesland College, het Bornego College, Linde College en het Vakcollege Sevenwolden begeleiden de leerlingen en helpen hen bij het maken van de werkstukken. Na afloop van de manifestatie krijgt iedere leerling een gereedschapskoffer met waardebonnen. Deze bonnen kunnen zij op zaterdag 15 november bij de deelnemende bedrijven inwisselen tegen gereedschap.  

Open Dag Technics4U bedrijven
Een aantal bedrijven opent op zaterdag 15 november van 10.00 tot 14.00 uur de deuren, voor de leerlingen die hebben meegedaan aan Technics4U en natuurlijk ook voor hun ouders. De bedrijven laten graag de veelzijdigheid van techniek zien. Elk bedrijf dat meedoet aan de open dag, organiseert een doe-activiteit. Dit kan een speurtocht door het bedrijf zijn, maar ook het maken van een werkstukje. De waardebonnen die de leerlingen op donderdag of vrijdag hebben gekregen, kunnen bij deze bedrijven ingewisseld worden voor een gereedschap of gadget voor in het gereedschapskoffertje.
Bedrijven die onder andere deelnemen zijn: Technisch Bedrijf W. Minnesma, Heiwo, Museum Joure, Mechanisatiebedrijf Stuiver.

Technics4U is een initiatief van het technisch beroepsonderwijs en het bedrijfsleven in de regio. Doel van dit samenwerkingsverband van bedrijven, branches en scholen is onder meer de kwantiteit en kwaliteit van deelnemers in het technisch onderwijs te verhogen.

De manifestatie wordt financieel mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Friese Meren, Gemeente Heerenveen, Gemeente Weststellingwerf, TBOF, OBM, TechniekTalent.nu, Bornego College, Vakcollege Sevenwolden, Linde College, Friesland College.

Terug naar het nieuwsoverzicht

TECHNICS4U