2e plek voor team van VC

Op woensdag 4 maart waren er in Hoogeveen voor de tiende maal de regionale vakwedstrijden op het gebied van horeca en bakkerij. Deze wedstrijden worden jaarlijks georganiseerd door de VSHO Regio-Noord en zijn bedoeld voor leerlingen consumptief-breed van vmbo-scholen uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. De winnaars van de regionale wedstrijden gaan door naar de landelijke finale, die dit jaar op 10 en 11 maart in Leiden plaatsvindt.

Publicatiedatum: 5 maart 2015

Er deden gisteren zes horecascholen mee aan de regionale voorronde. Het Vakcollege Sevenwolden had zich aangemeld met een bakkerij-team, bestaande uit Lianne Post en Michelle Stelstra. De opdracht was het maken van een koffiebroodje en spritsen. Als extra onderdeel moest er een soezentaart worden gebakken.

Lianne werd individueel tweede bij het brood- en banketbakken. Samen met Michelle wist zij ook als team de tweede plek te pakken. De organiserende school, RSG Wolfsbos in Hoogeveen, werd uitgeroepen tot winnaar. Alle deelnemers kregen een nieuwe bakkersbuis met hun naam erop, een certificaat en een medaille.

Michelle was vandaag helaas ziek, maar Lianne werd op het Vakcollege, in het schoolrestaurant te midden van haar klasgenoten, nog eens extra in het zonnetje gezet. Directeur Harry Burema en teamleider Erna Moet overhandigden haar een kleurige bos bloemen voor haar mooie prestatie!

Klik op deze link voor een filmpje over de vakwedstrijden

Terug naar het nieuwsoverzicht
P1020377
Bekijk meer foto's

P1020380