fietsen opgeknapt

Het lijkt vaak zo vanzelfsprekend - je gaat naar het voortgezet onderwijs en/of je bent uit je fiets gegroeid, en dan moet er een nieuwe fiets komen. Een nieuwe, of een tweedehands. Maar niet iedereen heeft hier geld voor.

Publicatiedatum: 30 juni 2015

Rotary Nederland wilde graag iets doen voor de ongeveer 400.000 kinderen in Nederland van wie de ouders het niet breed hebben en daardoor niet aan een goede fiets kunnen komen. Het doel was daarom om per Rotaryclub (er zijn er ongeveer 500 in Nederland) minimaal twee fietsen voor deze kinderen beschikbaar te stellen.

De Rotaryclub Oranjewoud-Heerenveen adopteerde vier ‘weesfietsen’, die na ruiming door de gemeente Heerenveen en na kijkdagen overbleven. De opknappers werden op 23 april op het Vakcollege Sevenwolden gebracht. Samen met nog twee andere fietsen die het Vakcollege zelf op de kop wist te tikken, werden de fietsen door leerlingen uit klas KB3 van de opleiding Voertuigentechniek, onder leiding van docent Jelle Hoeksma, helemaal schoongemaakt en gerepareerd.

Maandagmiddag werden deze fietsen in het kader van 'Geluk Op Twee Wielen' overhandigd aan de Stichting Leergeld. De wethouder van onderwijs, Hans Broekhuizen, was er speciaal voor naar het Vakcollege gekomen. De medewerkers van Stichting Leergeld zullen ervoor zorgen dat de fietsen een goed plekje krijgen in Heerenveen.

Terug naar het nieuwsoverzicht
DSC_0001
Bekijk meer foto's

Op de foto:

Rotary-voorzitter Jan Makkinga (r.) overhandigt de fietsen aan Jeroen de Vries van Stichting Leergeld (l.). 

P6290265_2