IBC

Ondernemend Onderwijs

Het havodiploma is het doel, maar de weg er naartoe is anders en uitdagend: 4 dagen les en 1 IBC-dag. Je hebt twee jaar een vaste klas met een vaste mentor en je werkt met een vakkenpakket waarbij economie en m&o samen met de moderne vreemde talen de basis vormen van de zelfverantwoordelijke en actieve manier van werken.

Een dag in de week ben je letterlijk en figuurlijk ondernemend. Je start een eigen bedrijfje en werkt aan allerlei vaardigheden. Gastlessen en workshops van ondernemers, een sales- en sollicitatietraining, bedrijfsbezoeken, Business English en WirtschaftsDeutsch en stage zorgen voor een gevarieerde en leerzame manier van werken waarbij zowel samenwerken als zelfstandigheid belangrijk zijn.
In havo 5 werk je aan je profielwerkstuk, ga je een periode studeren op de Hanzehogeschool (Bedrijfskunde/MER) in Groningen en op Stenden (IBMS) in Leeuwarden en kun je een boekhouddiploma behalen.

Het IBC heeft meerdere doelen: meer variatie in het onderwijs, meer ruimte om je (ondernemers)talenten te laten zien en een betere voorbereiding op het HBO. Het IBC leert je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leerproces. Naast het havodiploma is het IBC een waardevolle aanvulling gebleken voor je cv.

  • Wil je meer uit de havo halen, ben je geïnteresseerd en wil je meer weten?

Neem contact met P.G. Groenbroek, coördinator IBC: pg.groenbroek@sevenwolden.nl of 06-28599642

IBC
  • Nu ook bij Sevenwolden

Promotievideo IBC

Video over IBC en de doorstroming vanuit FS