2e editie On Stage

Publicatiedatum: 1 maart 2018

Heerenveen Joure On Stage wordt dit schooljaar voor de tweede keer georganiseerd voor vmbo-scholieren uit de regio. Het doel is leerlingen helpen bij de arbeidsoriëntatie. Tijdens het Beroepenfeest op 6 maart in het Fryslân Fean Plaza (Abe Lenstra stadion) in Heerenveen kunnen de leerlingen kennismaken met zo’n 250 beroepsbeoefenaren, ondernemers en vakmensen. Iedereen maakt met twee bedrijven kennis waar ze vervolgens een dagdeel op bezoek gaan (de On Stage doedag op 27 maart). On Stage wordt op school vooraf voorbereid en naderhand besproken.

Op het Beroepenfeest kunnen de leerlingen in gesprek gaan met bijvoorbeeld de fysiotherapeuten van Tigra. Tussen de andere aanmelders zitten allerlei uiteenlopende beroepen, van automonteur tot vlogger zullen aanwezig zijn. Maar ook een kok, schoonheidsspecialiste en een hovenier dragen hun steentje bij voor het inspireren en informeren van de vmbo-jongeren voor hun beroep.

On Stage is voor de VMBO leerlingen van OSG Sevenwolden (Heerenveen, Joure en Grou) Bornego College (Heerenveen en Joure), Nordwin College (Heerenveen), het Zuyderzee College (Lemmer) en het Linde College Wolvega.

Voor meer informatie: heerenveenjoureonstage.nl

Beroepenfeest 6 maart Fean Plaza

HeerenveenJoureOnStage