Trainingskamp op Papendal

Na een geslaagd trainingskamp op het sportcentrum Papendal in Arnhem is zij er helemaal klaar voor: Lotte Koot uit Heerenveen gaat met nog 11 andere speelsters en spelers naar Berlijn. De 14-jarige scholiere van OSG Sevenwolden (klas 2, locatie Buitenbaan) in Heerenveen en speelster van VV Heerenveen C3 vertegenwoordigt de provincie Friesland.

Publicatiedatum: 11 mei 2015

Heerenveen, 10 mei 2015 – Ze kwamen afgelopen weekend als onbekenden voor elkaar naar het trainingskamp op het sportcentrum Papendal in Arnhem en vertrokken als één team, de Double Dutchies. Samen gaan zij naar Berlijn om op 6 juni de Champions League finale bij te wonen. Het team vertegenwoordigt Nederland tijdens het FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum, een maatschappelijk project voor jongeren dat van 4 tot en met 7 juni aanstaande plaatsvindt in de hoofdstad van Duitsland.

Ze komt transpirerend naar de kant op het prachtige trainingscomplex van Vitesse. "Dat dit allemaal mogelijk is, vind ik heel bijzonder", zegt Lotte. "Kijk eens naar het tenue, ziet er zo professioneel uit! Ik heb er echt veel zin in nu het allemaal gaat beginnen. Leuke medespelers lijkt me, als ik het zo zie. Ik denk dat ik met de meiden goed kan opschieten."

Voorbereiding
Onder leiding van Jim van Alst, bondscoach Nederlands CP-team O16, Vitesse O13-trainer Leo van de Kraats en betaald voetbal-scheidsrechter Kevin Blom bereidden de Double Dutchies zich afgelopen zaterdag op het sportcentrum Papendal in Arnhem voor op hun reis naar Berlijn. Ook kregen zij hun teamkleding uitgereikt en werden de jonge spelers en hun ouders uitgebreid gebrieft over de activiteiten waaraan zij in de Duitse hoofdstad gaan deelnemen.

Berlijn
Het team, Double Dutchies, bestaande uit zes jongens en zes meiden, gaat van donderdag 4 tot en met zondag 7 juni naar de Duitse hoofdstad om daar het internationale FOOTBALL FOR FRIENDSHIP-forum bij te wonen. In Berlijn ontmoeten zij de deelnemers uit de overige drieëntwintig landen en nemen ze deel aan een voetbaltoernooi. Het absolute hoogtepunt is het bezoek aan de finale van de UEFA Champions League op 6 juni.

Stichting LOOT
De twaalf speelsters en spelers zijn geselecteerd via de Stichting LOOT. Stichting LOOT (Landelijke Organisatie Onderwijs en Topsport) is een samenwerkingsverband van de 30 Topsport Talentscholen in het voortgezet onderwijs. Op deze scholen kunnen topsporttalenten het (topsport)talentprogramma en het voortgezet onderwijs op niveau succesvol combineren.

Op de foto:

Lotte Koot uit Heerenveen is één van de Double Dutchies 2015.
Foto: Gerrit van Keulen

LotteKoot