Olympic Moves

Groningen – Zowel klas 1-2 als ook klas 3-4 van OSG Sevenwolden (locaties Buitenbaan, Fedde Schurer en Kingcollege) zijn afgelopen woensdag in Surhuisterveen Fries kampioen korfbal geworden.

Publicatiedatum: 2 april 2015

Klas 1-2 begon sterk aan het toernooi met een 14-1 zege op OSG Singelland uit het thuisspelende Surhuisterveen. Daarna werden ook de tegenstanders uit Emmen en Leeuwarden makkelijk aan de kant gezet. De vierde wedstrijd in de poule was in onze ogen de allerbelangrijkste tegen het sterke Linde College uit Wolvega. Met de nodige spanning werd deze wedstrijd nog redelijk makkelijk gewonnen met 9-1. De laatste poulewedstrijd werd zonder problemen dik gewonnen, namelijk 21-0. Met uiteindelijk alle wedstrijden gewonnen en een doelsaldo van 74 voor en 12 tegen een dik verdiend kampioenschap voor klas 1-2. 

Klas 3-4
Net als bij de onderbouw is het Linde College bij de bovenbouw de grote tegenstander voor de bovenste plaatsen, blijkt al jaren. Deze wedstrijd stond nu al als eerste op het programma. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en waren qua score aan het stuivertje wisselen. Het uiteindelijke gelijkspel (10-10) was dan waarschijnlijk een terechte score. Wat nu wel duidelijk werd was dat als beide ploegen alles zouden winnen, het doelsaldo doorslag zou geven. De volgende wedstrijden begonnen een beetje stroef, maar na een aantal doelpunten kwamen de scores goed door. Het doelsaldo leek in ons voordeel uit te vallen, tot dat het Linde College een wedstrijd met een enorm aantal punten verschil wist te beslissen.

Aangezien OSG Sevenwolden de laatste wedstrijd moest spelen, wisten we dat een score van 30 punten of meer verschil het kampioenschap zou opleveren. Dit lijkt op voorhand een lastige kluif, maar enige tegenstand in deze partij was er niet. Aanvallend viel het balletje deze wedstrijd erg goed en er werd afgesloten met een 43-0 winst. Deze enorm grote overwinning zorgde er dan ook voor dat ook klas 3-4 van OSG Sevenwolden zich Olympic Moves Fries kampioen mag noemen en de titel prolongeert. 

Beide teams gaan nu op vrijdag 5 juni 2015 meedoen aan het Olympic Moves Nederlands Kampioenschap korfbal in Amsterdam. Zit er dit jaar een podiumplaats in op het grote podium?

Olympic Moves onderbouw
Bekijk meer foto's
Olympic Moves team met vlag