Kampioen zeilen

Publicatiedatum: 15 juni 2015

Afgelopen vrijdag 12 juni was het Bovenwater in Lelystad het podium voor het scholierenkampioenschap zeilen. Met heerlijk weer, een mooi windje en vol in de zon, voeren bijna 60 scholieren uit het hele land in Laser Pico’s om de medailles. Deze finaledag werd gehouden bij WV Het Bovenwater, een prima locatie vanwege de centrale ligging in het land en door het afgeschermde vaarwater ideaal wedstrijdwater voor deze groep. Scholieren die op vereniging of vaarschool minstens op CWO niveau II hebben leren zeilen kunnen al meedoen, ook dankzij het Laser Pico materiaal dat ter beschikking wordt gesteld door het Waterportverbond, WSV Giesbeek en WV Het Bovenwater. WV Het Bovenwater stelde zijn wedstrijdmateriaal, accommodatie en vrijwilligers ter beschikking en de studenten van het CIOS Watersport uit Heerenveen assisteerden wedstrijdleiders Jos Spijkerman en Kevin Grobbe.

Doordat er in poules werd gevaren was er tussen verschillende wedstrijdseries ook voldoende tijd voor de leerlingen om windsurfles te krijgen of met de sit on top kano’s van het Watersportverbond het water op te gaan, maar de focus lag toch echt op het zeilen dit keer.

Na een prachtige enerverende zeildag kwamen de volgende teams uiteindelijk als winnaars boven (water) drijven:

Onderbouw VO
1. Teun in der Maur en Daan Vooijs, SG De Breul,  Zeist
2. Stan van Haren en Ian Pauw, SG De Rietlanden, Lelystad
3. Jip Peters en Paulien Thalen, Praedinius Gymnasium, Groningen

Bovenbouw VO
1. Laila van der Meer en Lizzy Strick, OSG Sevenwolden, Heerenveen
2. Max van Heugten en Lars van Heugten, BC Broekhin,  Roermond
3. Annefloor Kools en Jia-Qi Plantinga, OSG Sevenwolden, Heerenveen

Volgend jaar zal er wederom rond deze tijd, begin juni 2016, een scholenkampioenschap zeilen (en mogelijk ook windsurfen en kanoën) worden gehouden vanuit het Watersportverbond. Houd de website van het Watersportverbond tegen die tijd weer goed in de gaten: www.watersportverbond.nl/scholenkampioenschap

Op de foto's:
1 en 2: Zeilimpressie
3. Nederlands Kampioenen Laila en Lizzy
4. 3e prijs winnaars Annefloor en Jia-Qi

IMG_4063
Bekijk meer foto's