Shorttrackers TAN op NK

In het eerste weekend van 2015 heeft een aantal leerlingen van het TAlentencollege Noord meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen Shorttrack en daar uitstekende resultaten behaald. Hiermee hebben ze zich geprofileerd en laten zien dat er een nieuwe lichting shorttrackers is waar in de toekomst rekening mee gehouden moet worden.

Publicatiedatum: 7 januari 2015

Suzanne Schulting, leerling van het TAlentencollege Noord havo 5, behaalde op de 3000 meter voor dames de 2e plaats en eindigde daarmee in het eindklassement op de 2e plaats bij de senioren. Ook op de 1000 meter voor dames reed Suzanne een uitstekende tijd en eindigde daar en in de afstandsrangschikking wederom op de 2e plaats.

Op de 3000 meter voor dames reed er nog een leerling van het TAlentencollege mee, Roza Kooystra vwo 6. Roza reed ook een prima tijd en eindigde op een mooie 5e plaats en plaatste zich daarmee in de eindklassement op de 7e plaats. Op de 500 meter voor dames reed Roza ook een sterke race en eindigde in de afstandsrangschikking op de 5e plaats.

Ook Tjerk de Boer, leerling van het TAlentencollege Noord vmbo 4, reed een goed toernooi en eindigde op de 3000 meter voor heren op een uitstekende 2e plaats, waardoor hij in de eindklassering op een 5e plaats eindigde tussen de senioren.

Bij de junioren B voor meisjes reed Aafke Soet, leerling van het TAlentencollege vwo 6, zowel op de 1000 als de 1500 meter een uitstekende race en behaalde voor beide afstanden de 2e plaats. Op de 500 meter eindigde ze in de afstandsrangschikking op een mooie 3e plaats. In het eindklassement werd ze tweede.

Op de 1500 meter voor jongens junioren B reed Jasper Brunsmann, leerling van het TAlentencollege vmbo 4, prima. Hij behaalde de 4e plaats en eindigde daarmee in de eindklassement op de 2e plaats. Ook op de 1000 meter voor jongens junioren B reed Jasper goed en bij de 500 meter voor jongens junioren B zette hij een uitstekende prestatie neer door de 1e plaats te behalen.

Shorttrack 2
Shorttrackster leerling TAN 2-2