Talentcentrum Zwemmen

Wedstrijdzwemmen en school combineren: vanaf volgend jaar is het bij voldoende aanmeldingen mogelijk in Heerenveen!

Publicatiedatum: 26 januari 2017

Topsport Talentschool OSG Sevenwolden start met Instroom Talentcentrum Zwemmen in schooljaar 2017/2018.

OSG Sevenwolden is al vele jaren een Topsport Talentschool en biedt zowel onderwijs voor leerlingen die affiniteit hebben met sport als voor talentvolle (top)sporters.

OSG Sevenwolden is inmiddels de samenwerking met verschillende sporten aangegaan in zogenoemde Instroom Talentcentra (=ITC) of Regionale Talentcentra (RTC). Hierbij biedt de school de mogelijkheid aan (talent) sporters sport en onderwijs te combineren. In schooljaar 2017/2018 wordt gestart met een ITC zwemmen, een lang gekoesterde wens vanuit de wedstrijdsport zwemmen.

Onder schooltijd: 07.30-09.30 uur worden extra zwemtrainingen aangeboden. Deze trainingen zijn gericht zijn op techniek/ Skills etc. en zijn een aanvulling op de trainingen bij de eigen vereniging. De trainingen op school zijn daarmee extra voor de trainingen die je bij je eigen vereniging doet!

In 2014 heeft OSG Sevenwolden een vernieuwd onderwijsprogramma ontwikkeld genaamd ‘SportLifeStyle’. De SportLifeStyle-stroom op de locatie Buitenbaan biedt deze sportieve leerlingen een uitdagend onderwijs- en sportprogramma.

Door een zorgvuldig gekozen opzet van lesdagen creëren we ruimte voor sportieve leerlingen om sport te combineren met onderwijs en zo op beide gebieden het beste uit zichzelf te kunnen halen. Onderstaand doel staat in ons programma centraal:
‘We willen leerlingen zelfstandigheid bij brengen, hen leren regie te nemen over hun eigen leerproces en bewust leren keuzes te maken.’

Leerlingen die de overstap gaan maken van groep 8 Basisonderwijs naar klas 1 Voortgezet Onderwijs kunnen zich voor het ITC zwemmen aanmelden.

Volg jij op dit moment al onderwijs aan OSG Sevenwolden en zit je in de eerste of tweede klas, ook dan is het mogelijk om je aan te melden om deel te nemen aan dit programma.

Lijkt dit je leuk neem dan contact op met OSG Sevenwolden (g.deboer@sevenwolden.nl)  of via itczwemmen@gmail.com. Wij informeren je graag over de gang van zaken van het ITC zwemmen.

Topsport zwemmen illu