Young Talent Award

Op woensdag 15 december 2015 zijn tijdens het jaarlijkse Sportgala aan de beste sporters van Nederland verschillende prijzen uitgereikt.
Ook dit jaar was er weer een prijs voor het beste jonge Nederlandse sporttalent. Deze speciale prijs, de Young Talent Award, is dit jaar uitgereikt aan zwemster Marrit Steenbergen, leerling van het TAlentencollege Noord vwo 5.

Geplaatst op: 16 december 2015

Volgens het juryrapport is 2015 voor de 15-jarige Marrit Steenbergen het jaar van de stormachtige ontwikkeling. Tijdens de Nederlandse junioren- en jeugdkampioenschappen is ze de jongste Nederlandse zwemster ooit die de magische tweeminutengrens verbreekt op de 200 meter. Maar de absolute hoogtepunten van dit jaar beleeft ze tijdens de Europese Spelen in Baku en op de WK in Kazan. In Baku wint Marrit goud op de 100 meter vrije slag, en wordt ze tweede op de 50 en 200 meter vrije slag. Daarnaast heeft ze een essentieel aandeel in de zilveren estafettes. In Kazan wint ze vervolgens ook nog zilver op de 4 x 100 meter vrije slag met het gelouterde estafetteteam van Nederland.

Met haar prestaties heeft Marrit Steenbergen zich direct in de seniorentop van de wereld genesteld.

Foto Marrit Steenbergen Young Talent Award 2015_2