Voor ziekmelding bij corona-gerelateerde klachten klik hier.
Let op: tijdens de toetsweek alleen telefonisch ziekmelden via 0513 657 310.
De eerste fase van OSG Sevenwolden vertegenwoordigt de eerste drie leerjaren van de mavo, havo en vwo en het vierde leerjaar van de mavo.
Met ruim 1100 leerlingen is Fedde Schurer onze grootste locatie. Om je er toch thuis te laten voelen hebben alle opleidingen een eigen, herkenbare plek in het gebouw. Het hart van de school is de gezellige kantine waar je andere leerlingen kunt ontmoeten. De locatie Fedde Schurer heeft prima faciliteiten voor sport en cultuur.
Instromers in havo-4 vanuit het vmbo of een andere school kunnen contact opnemen met het decanaat.
Veel leerlingen zijn bijvoorbeeld actief in de Leerlingenraad, de feestcommissie, de bigband of het schooltheater. Er is ook een ouderraad, waarin ouders meedenken over onderwijskundige zaken op de locatie. De ouderraad is bereikbaar via e-mail: OuderraadFS@sevenwolden.nl.
Naar een zelfstandige, actief lerende leerling… “zelfbewust en wereldwijs”
Nieuwsgierig en initiatiefrijk zijn, plezier hebben in leren, verantwoordelijk zijn voor je leerproces, uit je opleiding halen wat er in zit. Op weg naar “zelfbewust en wereldwijs”. Dat zijn eigenschappen die wij als school graag zien bij onze leerlingen. Die leerlingen bestaan en gelukkig hebben we ze ook, maar iedere ouder, en iedereen die met jonge mensen werkt, weet dat er velen zijn die we op weg naar een volwassen studiehouding een handje zullen moeten helpen.
Dat doen we vanuit de gedachte dat leerlingen gezien willen worden, ervaren dat ze erbij horen en zich gewaardeerd voelen. Ze willen geloven in eigen kunnen, ergens goed in zijn en daaraan plezier beleven. Ze willen veel zelf kunnen, maar niet altijd alleen. Ze hebben steun nodig van klasgenoten maar vooral van de docent die hen uitdaagt, ondersteunt en hen het goede voorbeeld geeft. Vanuit een open houding en met het bieden van vertrouwen en veiligheid. Zó willen we leerlingen motiveren het beste uit zichzelf te halen. Met zin in leren, en dan komen de prestaties vanzelf.
Ieder kind maakt een eigen ontwikkeling door, is daarin uniek en ontwikkelt een uniek talent. Daarom gaan we uit van verschillen, en dat gaat nog iets verder dan rekening houden met (of recht doen aan) verschillen. Leerlingen leren nu niet allemaal op eenzelfde manier: sommigen houden van veel uitleg en structuur, zowel in de les als in opdrachten. Anderen gaan liever ‘vrijer’ aan de slag, meer onderzoekend, meer zelfstandig en hebben soms ook minder tijd nodig om zich bepaalde kennis eigen te maken. Met al die verschillen wil de school rekening houden door het bieden van maatwerk: in de keuzes die we bieden, in de begeleiding van het leren en in de manier van toetsen.
Kennisoverdracht vinden we blijvend belangrijk, en dat kan op diverse manieren, maar minstens zo belangrijk is de groei van leerlingen naar jong volwassenen die veel hebben geleerd over zichzelf en de wereld om hen heen. Het gaat ons in ons onderwijs niet alleen om de leerling als individu, het gaat nog veel meer om de leerling in relatie tot de ander en de wereld.